Ha
van a fagyasztóban egy kis eltett tojásfehérjénk, ideális lesz a most következő
habkönnyű sütihez. Ez a süti maga a mennyország, pihe-puha tésztán baracklekvár,
annak tetején pedig édes habfelhő. Egyszer készítettem már ilyet, csak
annak élesztős volt a tésztája. Most Katalin receptje alapján csináltam, amit
nem bántam meg, máskor is így készítem. A tésztába tej
helyett tejfölt tettem, a dió meg nálam lemaradt róla, de így is gyorsan
fogyott a tányérról. :) Köszönöm Katalin. :)
Női szeszély
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
egy csipet só
12 dkg margarin (vagy vaj)
4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
A tetejére:
sárgabarack lekvár
6 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
13 dkg porcukor
dió (én elhagytam)
dió (én elhagytam)
Elkészítés:
A
lisztet sütőporral, csipet sóval, elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk. A tojás
sárgáját a kristálycukorral és 2 evőkanál tejföllel jól kikeverjük, majd a
lisztes keverékhez öntjük, jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, kivajazott
tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-14 percig elősütjük.
Közben
a 6 darab tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a
porcukrot, majd a végén a reszelt citromhéjat is beletesszük.
A félig
megsült tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, és rásimítjuk a habot, majd
visszatesszük a sütőbe és mérsékelt tűzön kb. 15 perc alatt készre sütjük. (A
habra sütés előtt szórhatunk durvára vágott diót, nekem most nem volt itthon. )