Nagyon szeretem a joghurttortát, ezért sokszor készítettem már különböző ízben, színben. A hétvégén ribizlit használtam hozzá. Nagyon finom! 😊
Ribizlis joghurttorta
Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
A piskótához:
2 tojás
2 evőkanál eritrit
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál mandulaliszt
A joghurtos krémhez:
2 dl habtejszín
400 g görög joghurt
édesítő ízlés szerint
10 g zselatin
100 g ribizli
Tetejére:
30 g ribizli
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra
keverjük, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A tojássárgás részbe beleforgatjuk a tojáshabot. Ezután beleszitáljuk a kakaóport,
hozzáadjuk a mandulalisztet és óvatosan mozdulatokkal elkeverjük.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd a mandulalisztes-kakaós piskótamasszát
belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A hideg habtejszínből kemény habot verünk. A görög joghurtot az édesítővel alaposan
elkeverjük, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. A ribizlit is beletesszük. A zselatint kevés vízben
megduzzasztjuk, majd
alacsony lángon meglangyosítjuk. A langyos zselatinba elkeverünk két evőkanál joghurtos krémet, majd összekeverjük a többivel és a kihűlt piskótára öntjük. A torta tetejére ribizlit szórunk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.