Egy régebbi sütivel érkeztem, amely az egyszerű-nagyszerű kategóriába tartozik. Még tavaly az adventi időszakban készítettem ezt a süteményt, aminek a receptje majdnem megegyezik az adventi kuglóf tésztájával. Töltelékként finomságos házi szilvalekvár került bele. Amilyen egyszerű, olyan finom. Aki fokozni szeretné az ízélményt, vonja be a süti tetejét csokoládémázzal. Nekünk így is nagyon ízlett. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
250 g liszt
100 g cukor
2 evőkanál méz
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
4 tojás
5 evőkanál olaj
mazsola
mazsola
Tölteni:
kb. 250 g házi szilvalekvár
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény
habot verünk. A lisztet elkeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral.
A tojássárgájákat a cukorral és a mézzel habosra
keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat majd a
sütőporos- mézeskalácsfűszeres lisztet. Az így kapott tésztához
szilikonlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, majd belekeverjük a
mazsolát.
A tésztát kilisztezett tepsibe öntjük,
majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, vízszintesen kettévágjuk. A tészta egyik felét szilvalekvárral megkenjük majd rátesszük a tészta másik felét. Kockára vágva azonnal fogyasztható. :)