2021. december 11., szombat

Narancsos-joghurtos szelet

A téli szezon legjellemzőbb gyümölcse a narancs, ennek felhasználásával készítettem ezt a joghurtos szeletet. A süti alakbarát, nincs benne cukor, a tésztájában pedig darált mandula van. Aki szereti a gyümölcsös-joghurtos sütiket, annak ajánlom. :)



Narancsos-joghurtos szelet

Hozzávalók:

A kevert mandulás tésztához:

5 dkg darált mandula

1 dl tej

1 tojás

édesítő ízlés szerint

7,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

fél tasak sütőpor

csipet só


A joghurtkrémhez:

500 g görög joghurt

édesítő ízlés szerint

2-3 csepp bio narancs olaj

10 g zselatin


A zselés részhez:

6 g átlátszó tortazselé

1 dl víz

kevés édesítő

1-2 csepp bio narancs olaj

1 narancs


Elkészítés:

Egy tálban a tojást az édesítőszerrel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejet.  Ezután hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, a darált mandulát, a sütőport és a sót. Összekeverjük az egészet, majd a tésztát egy kisebb kivajazott kerámiaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A görög joghurtot ízlés szerint édesítjük, majd hozzákeverjük a narancs olajat. 

A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál narancsos joghurtkrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a kerámiaformában lévő mandulás tésztára öntjük. A sütit hűtőbe tesszük dermedni.

Amíg a krém dermed, a narancsot meghámozzuk és gerezdekre szedjük. A narancsdarabokat a megdermedt krém tetejére tesszük. A vizet  és a narancs olajat összekeverjük, édesítővel ízesítjük. A torzsalét elkeverjük a narancsos keverékkel, majd gázra tesszük és forrástól számítva 1 percig főzzük. A kész tortazselét kicsit hagyjuk hűlni, majd  ráöntjük a narancsra. A sütit ismét hűtőbe tesszük,  majd 2-3 órás dermedési idő után szeleteljük.


2021. december 6., hétfő

Sós túrós pite sajttal

Milyen rég írtam már ide! Egyáltalán nem felejtettem el a blogot, de nem volt időm se az írásra, se az alkotásra. 

A túró az egyik legjobb alapanyag, fehérjedús és nem hizlal. Sokan csak édesség formájában tudják elképzelni. Nemrég egy alj nélküli sós túrós pitét készítettem, aminek alacsony a szénhidráttartalma. A recept sokféleképpen variálható, olyan zöldfűszert teszünk bele, amilyet szeretnénk. 


Sós túrós pite sajttal

Hozzávalók:

500 g túró

180 g tejföl

1 kiskanál só

kevés bazsalikom

kevés oregánó

3 evőkanál zabpehely

1 kiskanál útifűmaghéj

2 tojás


A tetejére: 

50 g reszelt sajt


Elkészítés:

A túróhoz hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, a bazsalikomot és az oregánót. Egy botmixer segítségével krémesítjük az egészet. Ezt követően hozzákeverjük a zabpelyhet és a útifűmaghéjat. A túrós masszát kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk. Reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére, és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc megsütjük.


2021. október 21., csütörtök

Sokmagvas sajtos túrókorongok

Túróból egészséges finomságokat lehet készíteni. Ez egy szénhidrátcsökkentett sós borkorcsolya. Több hasonló is van már van a blogomon. 

Tökmagos túrókorongok

Sajtos-bazsalikomos túrótallérok

Zabos-lenmagos túrótallér

Mindegyiket ajánlom! :)



Sokmagvas sajtos túrókorongok

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg túró

1 tojás

4 evőkanál zabpehelyliszt

1,5 teáskanál só

egy marék reszelt trappista sajt

1 evőkanál lenmag

1 evőkanál szezámmag

1 evőkanál tökmag

A tetejére:

1 tojásfehérje

lenmag, szezámmag, tökmag keveréke


Elkészítés:

A túrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, a sót, a reszelt sajtot, a lenmagot, a szezámmagot és a tökmagot. Az egészet jól összedolgozzuk és hűtőben pihentetjük fél órát. 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából kisebb gombócokat formázunk, majd a tepsiben korongokká lapítjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével és rászórjuk a magokat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.



2021. október 5., kedd

Szilvás-ricottás pite

A hűtőben volt két doboz ricotta, aminek közeledett a szavatossági ideje. Gondoltam készítek egy őszi hangulatú pitét, az gyorsan megvan. Az omlós pitetésztát isteni ricottakrémmel töltöttem meg, a tetejére pedig szilvát rakosgattam. Isteni desszert lett, csak ajánlani tudom. :) 



Szilvás-ricottás pite

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

70 g teljes kiőrlésű búzaliszt

30 g finomliszt

egy csipet só

30 g eritrit

50 g vaj

egy tojás sárgája


A krémhez:

500 g ricotta (Szarvasi)

1 tojás

édesítő ízlés szerint

1 csomag vaníliás pudingpor


A tetejére:

negyed kiló szilva


Elkészítés:

A kétféle lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és az eritritet. A felsoroltakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután a tojássárgáját is hozzáadjuk és omlós tésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A piteformát kivajazunk, kilisztezünk, amibe a kinyújtott tésztát beleillesztjük. Előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. 

A ricottát a tojással és az édesítővel habosra keverjük. A végén a ricottakrémhez hozzákeverjük a vaníliás pudingport. Ezt a krémet ráöntjük az elősütött pitetésztára. Az elegyengetett krém tetejére felezett szilvaszemeket tesszük és kissé belenyomkodjuk a gyümölcsöt. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt megsütjük. 


2021. október 1., péntek

Kókuszos-túrógolyók

Az egészségtudatos táplálkozás főszereplői között szerepel a túró és a zab. Ezekből az alapanyagokból készült ez a diabetikus finomság, ami szénhidrátszegény és fehérjében gazdag. Gyerekekkel is gyorsan elkészíthetők ezek a golyók. Ideális tízóraira vagy uzsonnára! :)



Kókuszos-túrógolyók

Hozzávalók:

250  g túró

3 evőkanál zabpehelyliszt

édesítő

1 teáskanál vaníliakivonat

kevés útifűmaghéj


kókuszreszelék a hempergetéshez


Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk az édesítőt és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet és annyi útifűmaghéjat, hogy jó állaga legyen a golyónak. A masszából kis golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe meghempergetjük őket. Azonnal fogyaszthatjuk a desszertet. 



2021. szeptember 14., kedd

Csokoládés-túrós pite

A csokoládé és a túró páros remek együtt! Ebben az isteni pitében meg főleg. :) 




Csokoládés-túrós pite

Hozzávalók:

50 dkg túró

3 tojás

2 dl tejszín

3 tojás

édesítő

2 evőkanál kakaópor

fél tasak sütőpor

5 evőkanál zabpehely


A tetejére:

80 g olvasztott étcsokoládé

2 dkg vaj

mandulahasábok


Elkészítés:

A zabpelyhet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük egy kis tálban. 

A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a tojást és az édesítőt. Botmixerrel krémesítjük az egészet, majd hozzáforgatjuk a kakaóval elvegyített zabpelyhet. A masszát kivajazott piteformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 

Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük. Díszítésként mandulahasábokkal megszórjuk. A csokoládémáz dermedése után szeletelhetjük. 




2021. augusztus 31., kedd

Tökmaglisztes muffin

Egy tökmagliszttel készülő egészséges muffint hoztam. Könnyen elkészíthető finomság, nem kell hozzá sok idő. Fogyókúrás étrendbe is belefér, hiszen cukormentes és csökkentett a szénhidráttartalma a tökmagliszt által. 



Tökmaglisztes muffin

Hozzávalók:

70 g teljes kiőrlésű búzaliszt

70 g tökmagliszt

100 g eritrit

1 teáskanál fahéj

0,5 csomag sütőpor

1 tojás

1 dl tej

0,5 dl olaj

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Előkészítjük a muffinformát és beletesszük a kapszlikat.

A teljes kiőrlésű búzalisztet, a tökmaglisztet, a fahéjat és a sütőport összekeverjük egy tálban.

Egy másik tálban a tojás habverő segítségével felverjük, majd az eritritet hozzáadjuk és azzal tovább verjük. Hozzáöntjük a tejet és az olajat. Ebbe a nedves keverékbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A masszát az előkészített formába adagoljuk, úgy hogy mindegyik formában 3/4-ig legyen a tészta. 

A muffinokat előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, mielőtt kivesszük.


2021. augusztus 30., hétfő

Kókuszos túrótorta epres krémmel

Egy alj nélküli túrótortát hoztam tetején epres mascarponekrémmel. Egyszerű, fehérlisztmentes finomság, ami fehérjedús és isteni finom! :) A teteje díszíthető, nálam ez most elmaradt. 


Kókuszos túrótorta epres krémmel 

Hozzávalók: (18 cm-es tortaforma)

A túrós alaphoz:

500 g túró

100 g eritrit

1 kiskanál citromhéj

1 kiskanál vanília

2 tojás

40 g kókuszliszt

100 ml tej

1 kiskanál sütőpor


Epres krém:

250 g mascarpone

100 g eper

édesítő

Elkészítés:

A két tojást az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és botmixerrel krémesre keverjük. Ezt követően hozzákeverjük a citromhéjat és a vaníliát. A túrókrémhez hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük. A legvégén belekeverjük a sütőport és a kókuszlisztet. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és 30 perc alatt megsütjük. 

Az epret botmixerrel pürésítjük és ízlés szerint édesítjük. Az édes eperpürét hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémet a kihűlt túrós alapra kenjük és hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit dermedjen.



2021. augusztus 21., szombat

Túró rudi golyók

A túró rudinak senki nem tud nemet mondani. Hát ezeknek a házi készítésű golyónak sem, mert annyira finomak. Ezeket a finomságokat vendégségbe vittem a barátnőmhöz, akinek a férje túró rudi függő. L. azt mondta teljesen olyan, mint a túró rudi. Nemcsak ő imádta, hanem mindenki. :)



Túró rudi golyók

Hozzávalók:

500 g túró

5 evőkanál zabpehelyliszt

egy kevés útifűmaghéj (függ attól, hogy mennyire nedves a túró)

édesítő

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál vaníliakivonat


20 dkg étcsokoládé

2-4 teáskanál olaj

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk az édesítőt, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját valamint a zabpehelylisztet és az útifűmaghéjat. (Az útifűmaghéjjal érjük el, hogy jó állaga legyen a golyóknak.)

Vizes kézzel golyókat formálunk a masszából és fél órára betesszük a mélyhűtőbe.

Az étcsokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. A hűtőből kivett golyókat belemártjuk az olvasztott csokoládéba és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk. A túró rudi golyókat betesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, aztán fogyaszthatjuk.


2021. augusztus 18., szerda

Chiamagos zabkása áfonyával (krémes)

Bevallom, hogy az elmúlt időszakban nem éreztem kedvet a blogíráshoz, pedig van néhány recept, amit szívesen megosztanék másokkal is. A zabkása finom reggeli, ezen kívül egészséges, tápláló, desszertnek sem utolsó. Ez egy egyéjszakás zabkása, vagyis a hozzávalókat este összekeverjük, reggel pedig fogyaszthatjuk a tökéletes zabkását. Görög joghurt is van benne, ettől isteni krémes lesz. :)  Természetesen bármilyen gyümölccsel készíthetjük.


Chimagos zabkása áfonyával (krémes)

Hozzávalók:

25 g zabpehely

0,5 dl tej

1 evőkanál méz/édesítő

1 evőkanál chia mag

100 ml görög joghurt

1 marék áfonya/vagy bármilyen idénygyümölcs

Elkészítés:

Előkészítünk egy kistálat, amibe belekanalazzuk a joghurtot. Édesítjük mézzel vagy édesítőszerrel. Hozzáöntjük a tejet és összekeverjük őket. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a chia magot és az egészt elkeverjük. A zabkását fedjük le, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a tetejére halmozzuk az áfonyát/idény gyümölcsöt. 

2021. július 19., hétfő

Gesztenyés pite

Az utóbbi időben teljesen elmaradtam a blogról. Legalább 2 hónapja nem sütöttem semmit. Ezt a gesztenyés pitét is húsvét idején készítettem. Diétás, nincs benne cukor és a tésztája miatt sem kell bűntudatot éreznünk. :)




Gesztenyés pite

Hozzávalók:

A tésztához:

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

40 g szójaliszt

1 kiskanál útifűmaghéj

60 g vaj

1 tojás

csipet só

60 g eritrit

1 kiskanál sütőpor (anélkül is működik, én elfelejtettem beletenni)


A töltelékhez:

25 dkg natúr gesztenyemassza

2 tojás

1 evőkanál keményítő

0,5 dl tejszín

édesítőszer (vagy 10 dkg cukor)


Tetejére:

mandulahasáb


Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük a teljes kiőrlésű lisztet, a szójalisztet, a sót, az eritritet, a sütőport és az útifűmaghéjat. A felsoroltakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután a tojást is hozzáadjuk és linzertésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A piteformát kivajazzuk, kilisztezzük és a kinyújtott tésztát beleillesztjük. A linzertésztát 10 perc alatt elősütjük. 

A töltelékhez a gesztenyemasszát a tejszínnel és az édesítőszerrel kikeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat belekeverjük az édes gesztenyemasszába. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojáshabot beleforgatjuk a gesztenyemasszába, majd a keményítőt is belekeverjük. A gesztenyekrémet az elősütött pitetésztára öntjük. A pite tetejére mandulahasábot szórunk, majd visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg megszilárdul a krém. 


2021. május 2., vasárnap

Túrós-mákos szelet

Egy szénhidrátszegény süti tésztaréteg nélkül. Igazi könnyed desszert, ami bűntudat nélkül fogyasztható ebéd után. Ráadásul a túró és a mák szuper páros alkot együtt. 


Túrós-mákos szelet

Hozzávalók:

Túrós rész:

500 g túró

1 tojás

4 evőkanál eritrit

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál zabpehelyliszt


Mákkrém:

60 g darált mák

3 evőkanál eritrit

1 tojás kettéválasztva

kevés tej

1 kiskanál útifűmaghéj


Elkészítés:

A túrót az eritrittel összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és az egészet botmixer segítségével krémesítjük. Ezt követően beledolgozzuk a tojást és a zabpehelylisztet. A masszát egy kisebb kivajazott kerámiaformába öntjük és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

A tojást kettéválasztjuk. A tejhez hozzáadjuk a tojássárgáját és az eritritet. Ezután hozzákeverjük a darált mákot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáforgatjuk a mákos részhez. A legvégén az útifűmaghéjat is belekeverjük. A mákkrémet az elősütött túróalapra öntjük és a sütit visszatesszük a sütőbe 10-12 percre. Tűpróbát végzünk!


2021. április 25., vasárnap

Mandulás almatorta karamellpudinggal

Nálam az alma népszerűsége töretlen. Ősszel, télen, tavasszal és nyáron szívesen fogyasztom. A tavasz kezdetén sütöttem ezt a mandulás almatortát karamellpudinggal a tetején. Nagyon finom lett! Cukormentes és liszt is kevés van benne, így a diétázok is bátran fogyaszthatják. :) 



Mandulás almatorta karamellpudinggal

Hozzávalók:

A piskótához:

3 tojás

75 g eritrit /cukor

120 g tejföl

0,5 dl tej

100 g darált mandula

65 g teljes kiőrlésű búzaliszt

fél csomag sütőpor


2 alma


A tetejére:

1 tasak karamellpuding

3 evőkanál eritrit/cukor

4,5 dl tej

2 marék mandulahasáb


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az eritrittel/cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és a tejfölt. A keverékhez hozzászitáljuk a lisztet, beletesszük a sütőport, a darált mandulát, majd alaposan összekeverjük. Ezt követően óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tortaformát kivajazzuk. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a forma alját kirakjuk velük. A mandulás piskótamasszát ráöntjük a a tortaformában lévő almaszeletekre. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

A karamellás pudingport a tejjel és az eritrittel megfőzzük.

Sütés után megvárjuk, hogy kihűljön a torta. Ezután egy tálra kiborítjuk, úgy hogy az almaszeletek felül legyenek. A kész karamellpudingot a tortára simítjuk. Díszítésként megszórjuk a tetejét mandulahasábokkal.




2021. április 19., hétfő

Gesztenyekrémes kocka (sütés nélküli)

Pillanatok alatt elkészül ez a sütés nélküli gesztenyekrémes süti. A könnyed gesztenyés-tejszínes krém garantálja az élvezetet. 😊


Gesztenyekrémes kocka (sütés nélküli)

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:

10 dkg cukormentes darált keksz

4 dkg vaj


A tejszínes-gesztenyés krémhez:

200 g cukormentes gesztenyepüré

3 dl tejszín

6 dkg eritrit

6 g zselatin


Elkészítés:

A gesztenyepürét villával áttörjük, majd fél dl tejszínnel krémesre keverjük. A maradék tejszínből (hideg) az eritrittel kemény habot verünk. A tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyekrémhez. A zselatint kevés vízzel meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a tejszínes-gesztenyés krémhez. A kész gesztenyekrémet rásimítjuk a kekszalapra, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. 



2021. április 14., szerda

Áfonyás muffin

Ki ne szeretné a muffint? Egyszerű és elronthatatlan süti. Mivel gyors és nem nagy ördöngösség, egyik délután sütöttem egy adagot. Diétás, cukormentes és áfonyás! :)


Áfonyás muffin

Hozzávalók: (8 db)

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

4 dkg szójaliszt (helyettesíthető darált mandulával vagy dióval)

egy csipet só

édesítőszer

1,2 dl tej

2 tojás

3 evőkanál olaj

1 teáskanál sütőpor


áfonya


Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a tejet, a sót és az olajat. Beletesszük a szójalisztet, a teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport. Az egészet összekeverjük. A tésztát muffinpapírral bélelt formába adagoljuk, a tetejükre áfonyát szórunk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a muffin.


2021. április 11., vasárnap

Tejszínes-vaníliapudingos kocka

Nem is tudom, hogy mit mondhatnék erről a sütiről. Talán csak annyit, hogy krémes, habos és nagyon finom. Nem bonyolult elkészíteni, ennélfogva egy vasárnapi ebéd tökéletes lezárása lehet. 😊



Tejszínes-vaníliapudingos kocka

A kakaós kevert tésztához:

4 tojás

75 g zabpehelyliszt

75 g teljes kiőrlésű búzaliszt

1,5 evőkanál kakaópor

csipet só

édesítő (nálam eritrit)

1 tasak sütőpor

1 dl víz

1 dl olaj


A vaníliapudinghoz:

2 tasak főzős vaníliapudingpor

6,5 dl tej

5 evőkanál eritrit


A tetejére:

2,5 dl habtejszín

4-5 evőkanál eritrit

3 teáskanál Dr. Oetker Expressz zselatin fix 


Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel (eritrittel) habosra keverjük, majd hozzáöntjük a vizet és az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a zablisztet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót. A sütőporos lisztkeveréket hozzákeverjük a nedves részhez. A tésztát kilisztezett, kivajazott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingporokat a tejjel és az eritrittel megfőzzük és rásimítjuk a kihűlt kakaós tésztára. 

A tejszínt megédesítjük, majd gépi habverővel habbá verjük. Amikor felverődött a tejszínhab hozzáadjuk a zselatin fixet. A tejszínhabot a vaníliapuding tetejére simítjuk. A sütemény kockára vágva kínáljuk. 


2021. április 8., csütörtök

Almás kevert süti magvakkal

Ha nem akar sokat dolgozni az ember a konyhában, akkor a kevert sütik mindig jól jönnek. Ez az almás változat nagy kedvencem lett, annyira, hogy az első sütést követően újra elkészítettem. Szóval tuti receptről van szó! A szójaliszttől nem kell megijedni, azért van benne, mert így a süti fehérjetartalma nagyobb, a szénhidráttartalma pedig kisebb lesz. Aki nem tart otthon ilyen lisztet, nyugodtan helyettesítheti más liszttel. 


Almás kevert süti magvakkal

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

25 g szójaliszt

25 g kókuszreszelék

2 tojás

5 evőkanál olaj

1 dl tej

125 g reszelt alma

fél csomag sütőpor

2 mokkáskanál fahéj

3-5 evőkanál eritrit


A tetejére: 

magvak: dió, kesudió, mandula, törökmogyoró


Elkészítés:

Összekeverjük egy tálban a nedves hozzávalókat: a tojást, a tejet, az olajat, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Ezután hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, a szójalisztet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sütőport és az eritritet. Összekeverjük az egészet, majd egy kisebb kivajazott tepsibe öntjük. A tészta tetejére tesszük a magvakat. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.


2021. április 6., kedd

Sült túrópite áfonyával

Tészta nélküli könnyed túrópite. Van már hasonló a blogon, de egy kicsit másabbak az arányok. Egyszerű, krémes és alakbarát. 🥰 👉


Sült túrópite áfonyával

Hozzávalók:

500 g túró

200 g görög joghurt

3 egész tojás

1 csomag vaníliás pudingpor

édesítő

2 marék áfonya


Elkészítés:

A túrót, a joghurtot, a tojást és az édesítőt egy nagy tálba tesszük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezt követően hozzákeverjük a vaníliás pudingport. A túrómasszát kivajazott formába öntjük. A tetejére rászórjuk az áfonyát és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.