2019. június 14., péntek

Chia puding meggyes joghurttal

Egyik kedvenc reggelim a chia puding. Nemcsak egészséges, hanem finom is és nem utolsósorban végtelen egyszerű elkészíteni. A chia puding sokféle módon tálalható, én nemrég friss meggy felhasználásával készült joghurttal rétegeztem. Csodás, kalóriaszegény édesség született. :)



Chia puding meggyes joghurttal
Hozzávalók: (2 pohárhoz)
Chia pudinghoz:
3 dl tej
2 evőkanál eritrit
3 evőkanál chia mag

A meggyes joghurthoz:
180 g natúr joghurt
100 g magozott meggy
3 evőkanál eritrit

Díszítéshez:
néhány szem meggy


Elkészítés:
A tejet kimérjük és belekeverjük az eritritet. Az édes tejbe beleszórjuk a chiamagot, alaposan elkeverjük és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a magok megduzzadjanak.

Másnap a kimagozott meggyet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az eritritet majd összekeverjük a natúr joghurttal. Egy pohár aljára teszünk két kanál meggyes joghurtot, majd rákanalazunk chia puding felét, majd ismét 2 kanál meggyes joghurt következik. Díszítésként meggyet teszünk a tetejére. A másik pohárral is így járunk el.


2019. június 5., szerda

Áfonyás sajttorta

Nagy rajongója vagyok a sajttortának, a krémje a legfinomabb. Most vasárnap ezt az áfonyás változatot készítettem.  Isteni finom lett! :)



Áfonyás sajttorta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
100 g darált korpovit keksz
30 g darált eritrit
50 g vaj

A krémhez:
250 g mascarpone
150 g joghurt
1 tojás
50 g eritrit

2 marék áfonya

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és az eritritet. Hozzáadjuk a vajat majd összegyúrjuk. A kekszalapot kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk.  A tésztát 10 percig elősütjük.
A mascarponét összekeverjük a joghurttal és az eritrittel. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojást majd jól elkeverjük. Ráöntjük a krémet a kissé elősütött meleg kekszalapra, a tetejére pedig rászórjuk az áfonyát.
Ezután újra betesszük a sütőbe és kb.  kb 30-35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl és fogyaszthatjuk.