A világ egyik legfinomabb gyümölcse az eper, amiből a világ legfinomabb sütijei készülnek. Most egy isteni epres joghurttortát hoztam Nektek, amit nagyon könnyű elkészíteni és biztos mindenkinek ízleni fog. :) Én imádtam! Egyszerre több szeletet is ettem belőle, mivel a piskótája nagyon diétás, zabpehelylisztettel és 0 kalóriás eritritettel készült.
Epres-mascarponés joghurttorta
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál eritrit (helyettesíthető cukorral, nyírfacukorral)
Az epres joghurtos krémhez:
500 g joghurt
500 g eper
250 g mascarpone
100 g porcukor
20 g zselatin
Díszítéshez:
eper
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután hozzászitáljuk a zabpehelylisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Az epret megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A joghurtot a mascarponéval és a porcukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a joghurtkrémbe. Ezután a krémet ráöntjük a kihűlt piskótalapra. A tortát hűtőbe tesszük, majd 2-3 óra múlva szeletelhető. A torta tetejét eperszemekkel díszítjük.
Ez gyönyörű lett, és el tudom képzelni, milyen finom :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :) Tényleg csodafinom.
TörlésJaj de finom lehet :))
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésJoghurt helyett tejfolt is hasznalhatok?
VálaszTörlésPersze, használhatsz.
TörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésZselatin nelkul lagy lenne?
VálaszTörlésIgen. Kell bele a zselatin, hogy megszilárduljon a krém.
Törlés