A blogon már van egy narancskrémes szelet, itt található. Ez a süti viszont sokkal narancsosabb, puha kakaós piskótán selymes narancsos mascarponés krém van. Nem kell vele sokat bíbelődni és isteni! :)
Narancskrémes sütemény
Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
3 tojás
1 dl tej
0,7 dl olaj
12 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Narancskrémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 dl narancslé
250 g mascarpone
80 g cukor
Díszítéshez:
csokoládéreszelék
Elkészítés:
A kakaós piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény
habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos részhez és összekeverjük. Az így kapott tésztához
szilikonlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét.
A piskótatésztát kilisztezett tepsibe öntjük,
majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A
krém elkészítése: a vaníliás pudingporból 6 evőkanál cukorral és a narancslével sűrű pudingot főzünk. A meleg pudingba belekeverjük a mascarponét és a maradék cukrot, majd simára keverjük. A narancsos krémet a kihűlt piskótára kenjük, a sütemény tetejét
csokoládéreszelékkel díszítjük.