Rohanós napokon csak kevert sütire jut idő. Ez a mostani egy finom mandulás süti almával. Dióval is isteni lesz! Ha van körte, az is jó. :)
Almás-mandulás sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
1 dl tej
10 dkg cukor (nálam eritrit)
8 dkg vaj (nem margarin!)
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg őrölt mandula
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
fél csomag sütőpor
csipet só
A tetejére:
2 közepes alma szeletekre vágva
2 marék mandulapehely
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral/eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat és tovább habosítjuk. Amikor már világos habbá vertük, akkor beleöntjük a tejet is.
A lisztet elkeverjük a darált mandulával, a csipet sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sütőporral. Ezt a lisztes részt a tojásos keverékhez adjuk és elkeverjük. A tésztát kivajazott kerámiaformába simítjuk. A tetejére tesszük a szeletekre vágott almát és megszórjuk mandulapehellyel.
A süteményt betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, mielőtt kivesszük.