Egy gyorsan elkészülő kekszes gyümölcsös finomságot hoztam, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt. Az ötlet innen jött, én egy kicsit módosítottam a recepten, hogy diétásabb és egészségesebb legyen. Háztartási keksz helyett cukormentes korpovit kekszet használtam, a meggypudingot pedig nem pudingporból főztem, hanem útifűmaghéjjal készítettem. A végeredmény szuper lett! :) Nagyon megszerettem az útifűmaghéjat, szuperfoodnak számít, hiszen szénhidráttartalma alacsony, rosttartalma
viszont magas. Ezenkívül az emésztőrendszert hatékonyan méregteleníti. Használjátok bátran, a kekszsütit pedig készítsétek el!:) Szerintem eperrel is isteni lesz! :)
Meggyes-vaníliás kekszsütemény
Az alaphoz:
32 db korpovit keksz
A vaníliás pudinghoz:
4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
A meggyes pudinghoz:
20-25 dkg meggy
cukor (ízlés szerint)
0,5 dl víz
5 g útifűmaghéj
Elkészítés:
Egy tálcára lerakunk 16 darab korpovit
kekszet.
A meggyes pudinghoz a meggyet lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet és a
cukrot majd gázon felforraljuk az egészet. Ezt követően botmixerrel pürésítjük,
majd hozzáadjuk az útifűmaghéjat. Megvárjuk míg az útifűmaghéj
bezselésíti a gyümölcsöt. Az elkészült pudingot egyenletesen a kekszekre
terítjük.A vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. A pudingot szokásos módon megfőzzük, gázra tesszük és folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük. Az elkészült pudingot egyenesen a a meggyes pudingra rétegezzük.
A tetejét befedjük egy réteg korpovit keksszel, majd kihűtjük, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Később a süteményt a kekszek mentén felszeleteljük.