Van a blogom egy egyensúly tésztából készült túrós sajtos rúd. Finom, de egy kicsit zsírosnak találtam, ezért módosítottam rajta. Kevesebb vajat tettem bele, más formát kapott és lenmaggal szórtam meg a tetejét. Szezámmag is kerülhetett volna rá, az nekem most elfogyott. Nemcsak nekem, hanem a családnak is ízlett az új változat. Mindkét süti méltó lezárása lehet ennek az évnek. Köszönöm, hogy velem vagytok, olvassátok a receptjeimet és néhányan még kedves megjegyzéseket is írtok.
Minden kedves blogolvasómnak
boldog, eredményekben gazdag új évet kívánok! 🎉
Túrós-lenmagos csillagok
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
12 dkg vaj/margarin
1 tojás
1 kiskanál sütőpor
2 csapott kávéskanál só
Tetejére:
1 tojás a kenéshez
lenmag
Elkészítés:
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
12 dkg vaj/margarin
1 tojás
1 kiskanál sütőpor
2 csapott kávéskanál só
Tetejére:
1 tojás a kenéshez
lenmag
Elkészítés:
A lisztet kimérjük és elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a túrót, a vajat, a tojássárgáját és az egészet összegyúrjuk. A tésztát fél óráig pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk, majd csillag alakú kiszúróformával kiszaggatjuk. A kiszúrt túrós csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük és lenmaggal megszórjuk. Az aprósütiket előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.