2023. december 31., vasárnap

Rozmaringos-sajtos zabpelyhes keksz - B.Ú.É.K.

Szilveszter van, a 2023-as év utolsó napja. Jó szívvel gondolok vissza erre az évre. Idén nagyon sokat túráztam és kevesebb időt töltöttem a konyhában, így a bloggal sem foglalkoztam annyira. Igyekszem jövőre egy kicsit aktívabb lenni. 

               Minden kedves olvasómnak sikeres, boldog 2024-es esztendőt kívánok! 🍀



Rozmaringos-sajtos zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

10 dkg zabpehely

1 evőkanál rozmaring

5 dkg reszelt sajt

1 kiskanál só

85 g vaj

1 tojás


Elkészítés:

Egy tálba összekeverjük a teljes kiőrlésű tönkölylisztet, a zabpelyhet, a reszelt sajtot és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges formájú kekszeket szaggatunk belőle.

A kekszeket előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.

6 megjegyzés:

  1. BUÉK Neked is, és sok-sok jó egészség az év minden napjára 🍀 !

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet kívánok Nektek! Elegem van a sütikből, de ebből a sósból szívesen rágcsálnék!

    VálaszTörlés
  3. A túrázás csodás időtöltés, kívánom, hogy abban és a blogban is légy aktív idén. :-) BÚÉK!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a szakértelmét. Bejegyzése értékes betekintést nyújtott, amelyet alkalmazni tudok.

    VálaszTörlés