Régen
jelentkeztem, mostanában nem sütök. Ezt a szaftos birsalmás muffint még
régebben készítettem. A zabpehelyliszttől egészséges, a birspürétől pedig nem
szárad ki, nagyon kellemes állaga lesz, és isteni benne a megpirult dió. :)
Zabpehelylisztes
birsalmás muffin
Hozzávalók:
250 g zabpehelyliszt
2 dl birsalma püré
3 evőkanál olaj
50 g cukor
2 evőkanál méz
2 tojás
2 evőkanál tej
50 g pirított dió
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A diót
száraz serpenyőben megpirítjuk, majd megdaráljuk. A birsalmát megmossuk, feldaraboljuk
és beletesszük egy fazékba. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, ízlés szerint
cukrozzuk. Ha a birsalma megpuhult botmixer segítségével pürésítjük és egy
kevés citromlével meglocsoljuk.
A tojásokat
a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mézet, az olajat, a tejet és végül a
birspürét is. Két-három részletben belekeverjük a szárazanyagokat: a
zabpehelylisztet, a sütőport, a fahéjat és a diót. Muffinpapírt teszünk a
formába, kitöltjük a tésztával, majd előmelegített, 180°C-os sütőben 20-25 perc
alatt kisütjük.