Most egy elmaradásom következik. Ez a finom krémes süti még tavasszal készült. A kávés-diós tészta között isteni karamellkrém van. A dió és a kávé nagyon jó páros, ajánlani tudom. :)
Kávés-diós szelet karamellkrémmel
A kávés-diós tésztához:
5 dkg darált dió
10 dkg liszt
2 tojás
édesítő (vagy 8 dkg cukor)
0,5 dl tej
0,5 dl kávé
3 ek. olaj
fél csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
édesítő (vagy 10 dkg cukor)
1 csomag karamell ízű pudingpor
8 dkg vaj
Tetejére:
néhány szem dió
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját az édesítővel/cukorral habosra keverjük. Hozzáöntjük a kávét, a tejet és az olajat. Ezután belekeverjük a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a kávés-diós tésztába.
A masszát sütőpapírral kibélelt püspökkenyérformába öntjük, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport az édesítővel/cukorral kevés tejjel simára keverjük. Ezután hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a puha vajat és robotgéppel csomómentesre keverjük.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, s megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. A süteményt dióval díszítjük.