Túrós macskaszem
Hozzávalók:
A
tésztához:
45 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
4 tojássárga
csipetnyi só
A töltelékhez:
meggylekvár
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
4 tojás fehérje
mazsola (opcionális)
A lekenéshez:
1 tojás
A díszítéshez:
mandulaforgács
A díszítéshez:
mandulaforgács
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát két
egyforma részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A téglalap hosszabb
széleire 2-3 ujjnyi szélességben egy csík meggylekvárt kenünk, aztán a tésztát
egymással szemben a lekváros részen feltekerjük. A tésztát áthelyezzük
óvatosan egy kivajazott tepsire, majd a közepén lévő üres részt megtöltjük
túrós töltelékkel.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a
mazsolával, a cukorral, a pudingporral, és a tojásfehérjéből vert habbal. A tetejére mandulaforgácsot szórunk. Végül a
tésztát lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon,
kb. 35 perc alatt készre sütjük.