Velem gyakran előfordul, hogy első ránézésre beleszeretek egy receptbe, második ránézésre meg el is készítem. Így történt most ezzel a gyümölcsös kupolával, amit Neánál láttam meg. Én a kekszet kihagytam, a cukrot eritritre cseréltem, így diétás édesség lett a végeredmény. Tényleg szuper nyári desszert, mert sütni sem kell, és kedvünkre variálhatjuk benne a gyümölcsöket. Nálam málna, meggy és áfonya került bele.
Gyümölcsös kupola
Hozzávalók:
25 dkg tejföl
25 dkg joghurt
5 evőkanál eritrit
20 g zselatin
gyümölcs vegyesen (nálam: meggy, málna, áfonya)
Díszítéshez:
néhány szem friss gyümölcs
Elkészítés:
Egy kerek
aljú, közepes tálat kibélelünk átlátszó fóliával.
A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk.
A zselatinra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, majd
lassú tűzön meglangyosítjuk.
Egy edénybe összekeverjük a tejfölt és a joghurtot,
hozzákeverjük a erititet/cukrot, majd a langyos
zselatint. Óvatosan hozzáforgatjuk a gyümölcsöket, majd az egészet a
fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük kb 2-3 óra dermedni.
A hűtési idő letelte után tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát,
friss gyümölcsökkel díszítjük.