A meggyszezonban mi mást lehetne sütni, mint meggyes sütit. Gabriellánál megláttam a vizes piskóta receptjét, azt sütöttem meg meggyel. Régen én is készítettem vizes piskótát, csak elvesztettem a receptjét. Én hideg vízzel csináltam régen is és most is. A recept nagyon jó, a süti nagyon légiesre, könnyűre
sikeredett, úgyhogy alkalmazni fogom más gyümölccsel is. :)
Hozzávalók: (20x30 cm-es tepsihez)
4 tojás
15 dkg
porcukor
20 dkg
rétesliszt
fél csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
1 citrom
reszelt héja (kezeletlen)
8 evőkanál víz
20-30 dkg
meggy
2 evőkanál
liszt
Elkészítés:
A tojások
sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a
citrom reszelt héját és hozzáadjuk apránként a vizet is.
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral,
hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzáadunk a felvert
tojásfehérjéből egyik kicsit, hogy lazítsuk a masszát, végül hozzáforgatjuk
óvatosan a többi tojáshabot is.
A tésztát
egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. A megmosott, kimagozott, lecsöpögtetett
meggyet megforgatjuk 2 evőkanál lisztben és rápotyogtatjuk a tésztára.
Előmelegített
170 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
A tetejét vaníliás
porcukorral meghintjük a szeletelve tálaljuk.