Igencsak el vagyok maradva ezzel a bejegyzéssel, hiszen a hókifli tipikus karácsonyi aprósütemény. Igazából annyira imádnivaló süti, hogy bármikor szívesen eszegetném ezeket a porhanyós kifliket. Már az idejét sem tudom mikor sütöttem, nemrég leltem rá a képekre. A recept Horváth Ilonától származik.
Diós hókifli
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
20 dkg vaj/margarin
10 dkg porcukor (én csak 5 dkg tettem bele)
10 dkg dió
Forgatáshoz:
vaníliás porcukor
Elkészítés:
Először a lisztet összekeverjük a dióval, a porcukorral majd hozzágyúrjuk a vajat. Ha összeállt a tészta, akkor 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetést követően a tésztából ceruzavastagságú rudakat sodrunk, amiket 5 cm hosszúságúra darabolunk és kifliket formálunk belőlük.
A sütőpapírra sorakoztatjuk őket, majd előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük. Akkor lesz jó, ha a kiflilábak már pirulnak. (8-10 perc)
Ha kivettük őket a sütőből, akkor még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket és egy tálba halmozzuk őket.