Banánkenyeret sütöttem, saját recept alapján, nagyon finom lett. A leghálásabb sütik egyike, mivel a banánpüré
miatt nem tud kiszáradni, napokig finom marad. Egyébként egy magazinban azt olvastam, hogy a banán a jó hangulat felelőse. Aki reggel müzlibe fogyasztja, annak jól indul a napja. A banán egyik alapanyaga segíti a szerotonin nevű boldogsághormon kilökődését. Tehát fogyasszunk minél több banánt! Ha pedig már barnulófélben vannak, akkor jobb sorsa nem is lehetne, mint egy banánkenyérben. :)
Csokis banánkenyér
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg zabpehelyliszt (aprítógépben finomra daráltam a zabpelyhet)
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
6 evőkanál olaj
2 tojás
2 érett banán
1 teáskanál fahéj
pici őrölt gyömbér
5 dkg étcsokoládé (lehet több is)
csipet só
Elkészítés:
A lisztet, a zabpehelylisztet, a sót, a sütőport, a gyömbért, fahéjat és az apróra vágott étcsokoládét összekeverjük egy nagyobb tálban.
A banán botmixerrel pépesítjük. A banánpépet, a cukrot, a tojásokat és az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A püspökkenyérformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a kész tésztát.180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a banánkenyér. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, tegyünk rá alufóliát.
Ez nagyon finom lehet! Én is sütöttem már banánkenyeret, de azt sajnos nem saját ötletből :-) Nagyon kreatív vagy !
VálaszTörlésA hétvégén vendégségbe is ilyet sütöttem és nagyon ízlett nekik. :)
TörlésNálunk nincs ideje megbarnulni a banánnak, de ilyen süteményért érdemes elrejteni párat! :-)
VálaszTörlésNálunk is ritkán barnul meg a banán, nagyon szeretjük. Érdemes sütibe is használni, mert nagyon jót tesz a tésztának.
TörlésSzeretem a banánt a sütikben! Amúgy meg csak barnán eszem ezt a gyümölcsöt, mert ilyenkor a legnagyobb a kálium tartalma :)
VálaszTörlés