A pohárkrém az egyszerű és nagyszerű kategória kiemelkedője
képviselője. A 10-15 perc alatt elkészíthető desszertet, azokon a napokon szoktam
csinálni, amikor nincs kedvem sok munkával járó édességet készíteni. Télen
és nyáron is jó választás, mert gyors és biztos a siker! :)
Vaníliás-túrós pohárkrém őszibarackkal
Hozzávalók:
1 csomag pudingpor
5 dl tej
3-4 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
5-6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
250 g túró
1 vaníliás cukor
piskótamorzsa
3-4 db őszibarack
Elkészítés:
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
A túrót törjük át, keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot.
A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a túróhoz. A babapiskótát tördeljük darabokra.
Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot,
majd tegyünk 2-3 evőkanál túrós tejszínes
krémet. Ezután egy sor piskótamorzsa következik, majd rákanalazzuk a maradék túrókrémet
és őszibarackkal díszítjük. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön
és az ízek jól összeérjenek.
Ezt gyakorlatilag bármikor el lehet készíteni, nem csak nyáron.
VálaszTörlésGuszta és mutatós!
Bármikor elkészíthető az éppen aktuális gyümölccsel.
VálaszTörlés