2023. január 14., szombat

Sós rudak sajttal és szezámmaggal

Szilveszter estéjét barátoknál töltöttem, oda vittem ezeket a sós rudakat. Az egyik felét szezámmaggal  szórtam meg, a másik felére sajt került. Mindkettőt szívesen eszegettük társasjátékozás közben.


Sós rudak sajttal és szezámmaggal

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg finomliszt

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

20 dkg vaj

1,5 teáskanál só

1 teáskanál sütőpor

1 tojássárgája

1-2 evőkanál víz


A tetejére:

1 tojásfehérje

szezámmag

reszelt sajt


Elkészítés:

Egy tálban a finomlisztet és a teljes kiőrlésű lisztet összevegyítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a szükséges vizet, majd összegyúrjuk.  A tésztát hagyjuk 20 percig pihenni.

Pihentetés után kinyújtjuk majd egy éles késsel  rudakra vágjuk. A rudak tetejét lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk sajttal illetve szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket és 20-25 perc alatt megsütjük.

6 megjegyzés:

  1. Ilyen finomságok mellett jól telhetett a szilveszter! 😀

    VálaszTörlés
  2. Én is szívesen rágcsálnék- felváltva, mindkettőből! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Igen, hol az egyikből ettünk, hol a másikból, nagyon etette magát. :)

      Törlés
  3. Éppen sós rúd recepten gondolkodom. Jó ötletet adtál.

    VálaszTörlés