2021. február 7., vasárnap

Mákos-eperjoghurtos torta

Aki követi a blogomat, az tudja, hogy nagyon szeretem a joghurtos-gyümölcsös sütiket. Ez a torta finom mákos piskóta, rajta pedig annál is finomabb eperjoghurtos krém. Fagyasztott gyümölcsből készült, így a dekorációt most mellőztem. A torta külseje szerény, de isteni jó. 


 

Mákos-eperjoghurtos torta

Hozzávalók:

Mákos piskótához:

4 tojás

4 evőkanál eritrit

2 evőkanál liszt

2 evőkanál darált mák

Az eperjoghurtos krémhez:

400 g eper ( nálam fagyasztott)

250 g mascarpone

200 g görög joghurt

édesítő ízlés szerint

20 g zselatin

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot, majd óvatosan mozdulatokkal elkeverjük. A mákos piskótamasszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A fagyasztott epret hagyjuk kiengedni, majd botmixerrel pürésítjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk az eperpürét és az édesítőt, majd botmixerrel összedolgozzuk az egészet. Az epres krémhez hozzákeverjük a görög joghurtot. A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál epres joghurtkrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a tortaformában lévő mákos piskótára öntjük.

A tortát  hűtőbe tesszük dermedni egy éjszakára.  Másnap szépen szeletelhetjük. 


6 megjegyzés:

  1. Csupa finomsággal van tele a tortád, úgyhogy csakis finom lehetett 😀. Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó vastag az epres réteg, finom lehetett. :)

    VálaszTörlés
  3. Az a vastag gyümölcsös-joghurtos réteg... Hmmm, nagyon csábító! :-)

    VálaszTörlés