2017. február 14., kedd

Erdei gyümölcsös túrókrémtorta

Ellenállhatatlan gyümölcsös finomság, túróval és isteni erdei gyümölccsel.  A kellemesen édes, könnyű joghurtos túrókrémet kiválóan kiegészíti az erdei gyümölcs savanykás, frissítő íze.  Fenomenális torta mind ízben, mind látványban! :)


Erdei gyümölcsös túrókrémtorta
Hozzávalók:
A kakaós kekszalaphoz:
240 g csokis keksz
120 g vaj

A túrókrémhez:
250 g túró
400 g görög joghurt
2 tojás
4 evőkanál keményítő
100-120 g porcukor (ízlés szerint)

A tetejére:
250 g fagyasztott erdei gyümölcs
1 tasak piros tortazselé

Elkészítés:
A tortaalaphoz megolvasztjuk a vajat.  A kakaós kekszet egy aprítógépben  finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk a tortaformába.

A görög joghurtot kikeverjük  a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és egyneműsítjük. Ezt követően a tojásokat is hozzáadjuk, végül belekeverjük a keményítőt is. Az így elkészült krémet rákanalazzuk a kekszes alapra, a tetejét elsimítjuk. A tortát előmelegített sütőben 30-40 perciig sütjük.

Miután elkészült és kihűlt a torta, a  tetején elrendezzük az erdei gyümölcsöt.  A piros tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és a gyümölcsre öntjük. A tortát hűtőbe tesszük 3-4 órára dermedni, majd fogyaszthatjuk.





4 megjegyzés: