A mogyoróvaj rendkívül megosztó dolog, valaki rajong érte, míg mások nem szeretik. Én a rajongók táborát erősítem. Almaszeletekkel szoktam fogyasztani vagy csak magába kanalazgatom. Sütibe is tökéletes alapanyag. Nemrég tejszínes pudingot habosítottam ki mogyoróvajjal és a piskóta tetejére került. Isteni torta született! :)
Mogyoróvajas torta
Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
3 tojás
6 dkg liszt
6 evőkanál víz
4 dkg eritrit/cukor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj
Mogyoróvajas krémhez:
2 tasak tejszínes pudingpor
5 dl tej
édesítő
100 g mogyoróvaj
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel/cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig egy másik tálban kemény habbá verjük. A tojássárgájás részhez hozzáadjuk a vizet és az olajat. A kakaót és a lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos részhez. A masszához óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot. A kakaós piskótamasszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingporhoz hozzáadjuk az édesítőt és a tejjel együtt sűrű pudingot főzünk. A meleg pudinghoz hozzákeverjük a mogyoróvajat, majd robotgéppel kihabosítjuk. A mogyoróvajas krémet a kihűlt kakaós piskótára halmozzuk, majd hűtőbe tesszük egy kis időre.
Nagyon guszta, tetszetős a tortád, finom lehetett. Én még nem ettem mogyoróvajat, így nem tudom hogy szeretném vagy sem 😄😊
VálaszTörlésKöszönöm! Kóstold meg! Az amerikaiak imádják, lehet, hogy te is, csak még nem tudsz róla. 😊
TörlésBiztos vagyok benne, hogy nagyon finom a tortád! Én éppen rajongója nem vagyok a mogyorókrémnek, de ehetőnek találom, főleg sütikben! :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Szerintem mindenhogy jó! 😊
TörlésRemekül hangzik, jól kifundáltad!
VálaszTörlésKöszönöm! 😊
Törlés