Bizony elég régen jelentkeztem recepttel, nem nagyon van időm blogolni, lefoglal a munka. Mostanában a konyhai dolgokra kevés idő jut, ez a sütés nélküli gyümölcsös finomság is még a nyáron készült. Bármikor összedobható ez a gyors desszert, én is fagyasztott málnából készítettem. Ez nem igazán őszi finomság, de én bármikor szívesen elfogyasztom ezt álom sütit. :)
Málnás álom (sütés nélkül)
Hozzávalók:
120 g Korpovit keksz (vajas keksz vagy háztartási keksz is használható)
Krémhez:
400 g görög joghurt
2 dl habtejszín
édesítőszer ízlés szerint
A málnás réteghez:
300 g fagyasztott málna
2 evőkanál útifűmaghéj (helyettesíthető zselatinnal)
édesítő ízlés szerint
Díszítéshez:
málna
Elkészítés:
A málnát botmixerrel pürésítjük. A gyümölcspürét ízlés szerint édesítjük, majd gázra tesszük és 2-3 perc alatt összefőzzük. Ha kihűlt a gyümölcsszósz belekeverjük az útifűmaghéjat. Egy kicsit várunk, hogy bezselésedjen a gyümölcs.
A görög joghurtot ízlés szerint édesítjük. A tejszínből gépi habverő segítségével kemény habot verünk, majd hozzáforgatjuk a megédesített görög joghurthoz.
A Korpovit keksz felével kirakjuk a kerámia forma alját. A kekszrétegre rákenjük a málnás zselé felét, majd arra ráöntjük a tejszínes-joghurtos krém felét. Ezután egy sor keksz következik, amire rákenjük a maradék málnazselét. A gyümölcsös rétegre rásimítjuk a maradék tejszínes-joghurtos krémet. Az összeállítás tetejét málnaszemekkel díszítjük és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.
Nagyon guszta, igazán finom lehetett 😀. Mindegy hogy őssz van, málnát enni mindig jó 😄.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :) Egyetértünk, málna mindig jöhet!😄
TörlésÓ, jól jönne ez a finomság ősszel is! :-) Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés