Igazi őszi finomságot hoztam, diós kuglófot. Pihe-puha, könnyű tésztájú kevert süti, amelyet, ha elkészítünk biztos lesz a siker. :)
Könnyű diós kuglóf
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g liszt
100 g őrölt dió
4 tojás
100 g vaj
140 g natúr joghurt
fél csomag sütőpor
egy csipet só
180 g cukor
A tetejére:
kevés porcukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral és a sóval.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. A tojásos-vajas részhez hozzáadjuk a joghurtot, majd belekeverjük a lisztes keveréket.
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a süteményt és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglóf. Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.
Nagyon szép, kívül-belül, látszik rajta hogy milyen finom, könnyű süti 😊
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésNekem is tetszik! :)
VálaszTörlésÖrülök! Készítsd el! :)
TörlésNekem is! :-) Egyszerű és nagyszerű!
VálaszTörlésKöszönöm, Gerdi! :)
TörlésÓhhhhh, ez igazán csodálatos, csillagos ötös! :-)
VálaszTörlés....és el is készítettem, lecsekkolhatod nálam! ;-))
TörlésSzuper! Mindenképpen megnézem. :)
TörlésTejfölt használhatunk joghurt helyett ha igen mennyit?
VálaszTörlésMég tejföllel nem próbáltam, de biztos, hogy attól kicsit sűrűbb lesz a tészta.
TörlésA joghurttal mi a helyzet? Feltűnt vkinek h kell hozzá de nem írja h add hozzá?
VálaszTörlésKedves Névtelen! Köszönöm az észrevételt, javítom. A tojásos-vajas részbe kell belekeverni, mielőtt hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Törlés