Remek sós kekszet mutatok, amely tökéletes uzsonnára, tízóraira vagy akár borkorcsolyaként is bevethető. A sajt és a dió remekül passzol egymáshoz, így keksz formában is szuper. 😊
Diós sajtos sós keksz
Hozzávalók:
25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű búzaliszt)
5 dkg darált dió
12,5 dkg vaj
12 dkg reszelt sajt
1 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a darált dióval, a sóval és sütőporral. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.