Szilveszter van, a 2023-as év utolsó napja. Jó szívvel gondolok vissza erre az évre. Idén nagyon sokat túráztam és kevesebb időt töltöttem a konyhában, így a bloggal sem foglalkoztam annyira. Igyekszem jövőre egy kicsit aktívabb lenni.
Minden kedves olvasómnak sikeres, boldog 2024-es esztendőt kívánok! 🍀
Rozmaringos-sajtos zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely
1 evőkanál rozmaring
5 dkg reszelt sajt
1 kiskanál só
85 g vaj
1 tojás
Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a teljes kiőrlésű tönkölylisztet, a zabpelyhet, a reszelt sajtot és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges formájú kekszeket szaggatunk belőle.
A kekszeket előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.
BUÉK Neked is, és sok-sok jó egészség az év minden napjára 🍀 !
VálaszTörlésBoldog új évet kívánok Nektek! Elegem van a sütikből, de ebből a sósból szívesen rágcsálnék!
VálaszTörlésA túrázás csodás időtöltés, kívánom, hogy abban és a blogban is légy aktív idén. :-) BÚÉK!
VálaszTörlésBeautiful blog
VálaszTörlésPlease read my post
VálaszTörlésKöszönöm a szakértelmét. Bejegyzése értékes betekintést nyújtott, amelyet alkalmazni tudok.
VálaszTörlésSzia! Hiányzol!
VálaszTörlés