Egy könnyen elkészíthető sütés nélküli édességet hoztam mákkal és meggyel. Az ötlet innen jött, a receptet kicsit átalakítottam, megreformáltam. Én ezt még a meggyszezon előtt készítettem fagyasztott meggyből, szerintem friss meggyel még finomabb lesz. A meggy és a mák nagyon passzolnak egymáshoz, érdemes kipróbálni! :)
Meggyes-mákos zabgolyó
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg darált zabpehely
5 dkg porcukor
10 dkg darált mák
2 darab alma reszelve
A töltelékhez:
15 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A tésztához a darált zabpelyhet, a porcukrot, a reszelt almát, a mákot jól összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk, amit pihentetünk 15 percig, majd diónyi golyókat készítünk belőle. A zabpelyhes golyókat meglapítjuk, egy meggyszemet helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Finom lehet ilyen nagy melegben ez a hűs édesség :-)
VálaszTörlésIgen. Köszönöm.
TörlésMeggy nélkül is meg lehet csinálni?
TörlésNem sok önálló gondolatod lehet, ha komolyan felteszel egy ilyen kérdést...😔
TörlésPersze, meggy nélkül is elkészíthető. Biztos, hogy úgy is finom lesz. :)
VálaszTörlésBiztos finom.
VálaszTörlésMegcsináltam isteni finom,köszönöm a receptet.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! Köszi, hogy írtál. :)
TörlésMegcsináltam. Finom.
TörlésKöszönöm, hogy megírtad. Örülök, hogy ízlik. :)
TörlésHolnap meg csinálom,biztos nagyon finom,és ez kell most Nekem a gyomor betegségem miatt 🥰
VálaszTörlésSzuper recept!
VálaszTörlés