Nekem nem maradt el az őszi szünet a héten, így jutott időm sütögetni. Néhány nappal ezelőtt ezt az egészséges finomságot dobtam össze vacsorára. Remek őszi desszert! 😋 🍂
Sült köles túróval, almával, dióval
Hozzávalók: (2 kisebb szufléformához)
100 g köles
3,5 dl tej
édesítőszer
kevés fahéj
1 teáskanál vanília kivonat
1 tojás
250 g túró
2 evőkanál tejföl
édesítő
1 alma
kevés fahéj
pár szem egész dió
Elkészítés:
A kölest vízbe áztatjuk egy órára. A vizet leöntjük róla, majd felöntjük tejjel. Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a fahéjat és a vanília kivonatot, majd megfőzzük.
Ha kihűlt a köles, hozzákeverjük a tojást.
Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, majd fahéjjal megszórjuk.
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt és az édesítőt, majd az egészet botmixerrel krémesítjük.
A kölest a szufléforma aljába kanalazzuk, majd a tetejére tesszük a túrókrémet. Rászórjuk a fahéjas almakockákat és az egész diót.
180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Finom és guszta desszertet készítettél, így volt miből nassolni a pihenőnapjaidon 😊. Alma és fahéj együtt nagyon szuper páros!
VálaszTörlésDe a tojás ha jól látom nem szerepel a hozzávalók között... 😊😊
Kedves Katalin! Köszönöm az észrevételt, már is javítom.
VálaszTörlés