Ismét túrós finomság. Ha valami egyszerűre vágyik az ember, szerintem a túrós
süti a legjobb választás. A túró az egyik legjobb alapanyag sütikbe, könnyű
vele dolgozni, elronthatatlan és biztos finom lesz. Ezt a sült túrótortát
egyszerű elkészíteni és alakbarát. Ezt a receptemet variáltam át egy kicsit. Kihagytam a
cukrot, a búzadara helyett zabpehelylisztet tettem bele, chia maggal és aszalványokkal gazdagítottam. Isteni!
Sült túrótorta chia maggal és
aszalványokkal
Hozzávalók: (18 cm-es formához)
50 dkg túró
4 házi tojás
4 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál chia mag
5 evőkanál eritrit (lehet több is)
1 kupica vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás
cukor)
aprított aszalt sárgabarack
mazsola
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény
habot verünk.
A túrót beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az eritritet, a
vaníliaaromát, a tojássárgákat, s az egészet botmixerrel krémesítjük. Ezt
követően beleszórjuk a zabpehelylisztet és hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
A legvégén a chia magot és az aszalványokat lazán belekeverjük.
A sütőt előmelegítjük . Egy 18 cm-es tortaformát
kivajazunk, kilisztezünk majd belesimítjuk a túrós masszát. A süteményt
az előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt megsütjük.