Elég régen jelentkeztem, nem mintha nem szeretnék blogot írni, csak hát mostanában nem sütöttem.
Ennek magyarázata egyrészt, hogy időhiányban szenvedek, másrészt, hogy egy hetet Angliában töltöttem. Fantasztikus utazás volt, megtapasztaltam a vidéki Anglia romantikus, idilli atmoszféráját, gyönyörű várakat láttam és megcsodáltam London nevezetességeit. Csodálatos kirándulás volt! :) Néhány képet megosztok veletek is. Ez alkalommal is hoztam receptet méghozzá egy egyszerű, gyors túrós epres sütijét, amelyet még korábban készítettem fagyasztott eperből. Ma már a piacon dömping van az eperből, készítsétek el friss gyümölccsel. :)
Egyszerű epres túrós süti
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 evőkanál búzadara
A tetejére:
500 g eper
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túrót a tojássárgájával, a vajjal, a kétféle cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a búzadarát is. Legvégül hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rátesszük az epret és 170 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Hidegen kockára szeletelve tálaljuk.
Angliai képek:
Warwick Castle |
Caerphilly Castle |
Oxford |
Látkép a St. James Parkból |
London Eye |
Friss eperrel még finomabb lehet, intenzívebb az eper íze. Csodaszép helyeken jártál!
VálaszTörlésTombol az eperszezon, érdemes elkészíteni friss eperrel, nagyon finom lesz. :) Köszi.
TörlésSzépséges süti és kiránduló-képek. :-)
VálaszTörlésKöszi. :)
TörlésGyönyörű helyeken jártál, és finom süti készült hozzá :-) Mi is kiruccantunk egy kicsit, de csak ide a szomszédba, Erdélybe :-) Nemsokára hozok néhány a képet róla...
VálaszTörlésKöszönöm. Ti is gyönyörű helyeken jártatok, Erdély mesés hely. :)
TörlésA süti is szuper - én épp most döbbentem rá, hogy alig 1-2 epres süti van a blogomon, gyorsan pótolni kell-, meg a helyek is, ahol jártál! :-)
VálaszTörlésKöszönöm. Akkor pótold a hiányosságokat! Az epres süti a legfinomabb. Ilyenkor amikor szezonja van, nem csak enni kell, hanem sütni is, mert csodafinom lesz a belőle készülő süti. :)
TörlésImádom az ilyen egyszerű sütiket! Ilyen alj nélküli túróst (én így hívom) én is szoktam sütni. :)
VálaszTörlésAnglia miatt irigyellek, főleg a vidéki miatt - nagyon szeretem a angol vidéki házakat, konyhákat... A csodás várakról már nem is beszéljünk...
Szívesen nézegettem volna több képet is. :))
Köszönöm. Én is szeretem az egyszerű sütiket, főleg ha gyümölcs van benne.
TörlésAnglia csodálatos, a vidék pedig lenyűgöző. Eldöntöttem, hogy visszatérek még oda, mert rengeteg minden van, amit még szeretnék megnézni. :)