2018. október 24., szerda

Kókuszos-tönkölyös pillangókekszek

Az eddigi kellemes napsütés helyett ma már borúsabb arcát mutatja az ősz. Ilyenkor egy bögre meleg tea vagy kávé mellé mindig jól jön egy finom keksz, főleg, ha az házi készítésű.  Ennek a kókuszos tönkölykeksznek az édesítéséhez eritritet használtam. Mostanában próbálom mellőzni a sütikben a cukrot, ez az édesítőszer pedig sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik.  Aki gondolja tehet bele többet is, nekem így is elég édes volt. Ezek a pillangókekszek többségében lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, így cukorbetegek vagy diétázok is fogyaszthatják.



Kókuszos tönkölyös pillangókekszek
Hozzávalók:
100 fehér liszt
125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
125 g vaj
80 g eritrit
1 evőkanál vaníliaaroma
50 g kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
1 tojás

Elkészítés:
A kétféle lisztet, a sütőport, az eritritet, a sót, a vaníliaaromát és a kókuszreszeléket összekeverjük. A vajat felkockázva hozzáadjuk, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, végül a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük a hűtőben.

Ezután a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és pillangó formára (vagy amilyenre akarjuk) szaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, és biztos finomak is ezek a pillangókekszek! Ilyen borongós időben még a nyarat idézik :-)

    VálaszTörlés