Egy különleges tortát készítettem, melynek receptjét két hete próbáltam ki. Mostanában nagyon rákattantam az avokádóra, ami nem csak finom, hanem egészséges is. Legtöbbször sós avokádókrém készült belőle, puffasztott rizzsel vagy abonettel királyi étek számomra. Aztán eszembe jutott, hogy ki kellene próbálni, hogy milyen az avokádóból készülő édes krém. Hát, nagyon finom, még a válogatós öcsém is dicsérte. A torta kinézetre sem utolsó, bár olyan mintha hangyák másznának rajta, de ne ijedjen meg senki, az tortadara. :) Nekünk nagyon bejött az avokádós torta, biztos, hogy készítem még ezt a finomságot. Akinek van kedve, próbálja ki! :)
Csokis-avokádókrémes torta (18 cm-es tortaformához)
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 érett avokádó
25 dkg mascarpone
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
Díszítéshez:
csokoládés tortadara
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját
habosra keverjük a cukorral. Egy másik tálban a 6 tojásfehérjéből kemény habot
verünk. A habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük, és beleszitáljuk a
lisztet és a kakaóport. A tésztát sütőpapírral borított vagy vajjal
kikent, lisztezett tortaformába öntjük, simára egyengetjük, és mérsékelten
előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Hát ez tényleg egy különlegesség! Finom lehetett, a színe is nagyon szép. Avokádót csak sósan ettem még, azt sem túl rég óta :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin. :) Az avokádót mi sem régóta fogyasztjuk, de nagyon megszerettük. Sósan is sokat fogyasztjuk és édesen is csak ajánlani tudom. :)
TörlésHú, nagyon guszta lett a torta. :)
VálaszTörlésNálunk is tervbe van véve az avokádós krém, csak én csokisan tervezem.
Köszi. :) Én is tervezem, hogy csokisan kipróbálom, biztos finom. :)
TörlésHa olyan finom, mint amilyen szép, meggyőztél! :-) A mi konyhánkból valahogy kimaradt az avokádó. Ideje volna bevezetni!
VálaszTörlésKóstoljátok meg! Az avokádó nagyon egészséges és sok értékes tápanyag van benne. Az érett avokádó krémes állagú, olyan minta vaj. Mivel önmagáéban nincs markáns íze, vaj helyett krémekbe nagyon finom.
TörlésAz avokádó szinte vajként használható a krémekhez, én is nagyon szeretem, olyan üde és friss ízt ad.
VálaszTörlésSzép és egyszerű torta :))
Köszi, Juditka. :) Így igaz, vaj helyett jól használható. :)
TörlésEz aztán különleges torta! Még nem is hallottam róla, hogy avokádót tesz valaki a torta krémjébe! Érdekesen hangzik! :)
VálaszTörlés