Kávés-fahéjas kuglóf
Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 tojás
10 dkg puha vaj
18 dkg porcukor (aki édesebben szereti, tehet többet is)
1,5 dl tej
2 kanál instant kávé
1 csomag sütőpor
egy csipet só
2 kiskanál fahéj
mazsola
Elkészítés:
A tojásokat
külön választjuk. A tojás sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd
kanalanként hozzákeverjük a puha margarint, a fahéjat és a mazsolát. A tejet felmelegítjük
és feloldjuk benne az instant kávét, és ezt is hozzáadjuk.
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a sóval
elkeverjük. A sütőporos lisztet tojásos-kávés masszához adjuk, majd végül a
felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
A formát
kivajazzuk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, a középső rácson,
170 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Ha
megsült néhány percig állni hagyjuk, és kiborítjuk a formából. Porcukorral
megszórva tálaljuk.
Jaj, de szeretem a fahéjas finomságokat! Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésÉn is fahéj rajongó vagyok!!!!
VálaszTörlés