Ismét kekszrecept. A rozmaring igazán finom ízt kölcsönöz ennek a ropogtatni valónak. 😊
Vaníliás-rozmaringos keksz
Hozzávalók:
15 dkg liszt (nálam szénhidrát csökkentett)
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
1 késhegynyi sütőpor
10 g vaníliás fehérjepor
csipet só
kevés rozmaring apróra vágva
édesítőszer
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet összekeverjük a vaníliás fehérjeporral, a sóval, a sütőporral és az apróra vágott rozmaringgal. Ezután hozzáadjuk az édesítőszert, a zsírt és összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges formára szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és azután légmentes dobozba zárjuk.