Ismét kekszrecept. A rozmaring igazán finom ízt kölcsönöz ennek a ropogtatni valónak. 😊
Vaníliás-rozmaringos keksz
Hozzávalók:
15 dkg liszt (nálam szénhidrát csökkentett)
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
1 késhegynyi sütőpor
10 g vaníliás fehérjepor
csipet só
kevés rozmaring apróra vágva
édesítőszer
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet összekeverjük a vaníliás fehérjeporral, a sóval, a sütőporral és az apróra vágott rozmaringgal. Ezután hozzáadjuk az édesítőszert, a zsírt és összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges formára szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és azután légmentes dobozba zárjuk.
Ez is finom ropogtatni való lehet. A rozmaringtól különleges, nem mindennapi íze lehet 😊.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Valóban különleges. :)
TörlésNahát! :-) Merjem kipróbálni? Nem túl intenzív a rozmaring benne?
VálaszTörlésIgen. :) Én szárított rozmaringot használtam, így nem volt nagyon intenzív, inkább kellemes íze volt. :)
TörlésEgész helyes kekszek, ami meglepő, az a rozmaring benne. Eszembe nem jutott volna édes ételbe felhasználni. Kíváncsi lettem rá!
VálaszTörlés