Szilveszter estéjét barátoknál töltöttem, oda vittem ezeket a sós rudakat. Az egyik felét szezámmaggal szórtam meg, a másik felére sajt került. Mindkettőt szívesen eszegettük társasjátékozás közben.
Sós rudak sajttal és szezámmaggal
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg vaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
1-2 evőkanál víz
A tetejére:
1 tojásfehérje
szezámmag
reszelt sajt
Elkészítés:
Egy tálban a finomlisztet és a teljes kiőrlésű lisztet összevegyítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a szükséges vizet, majd összegyúrjuk. A tésztát hagyjuk 20 percig pihenni.
Pihentetés után kinyújtjuk majd egy éles késsel rudakra vágjuk. A rudak tetejét lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk sajttal illetve szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket és 20-25 perc alatt megsütjük.
Ilyen finomságok mellett jól telhetett a szilveszter! 😀
VálaszTörlésKöszönöm! Igen, jól telt az este. :)
TörlésÉn is szívesen rágcsálnék- felváltva, mindkettőből! :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Igen, hol az egyikből ettünk, hol a másikból, nagyon etette magát. :)
TörlésÉppen sós rúd recepten gondolkodom. Jó ötletet adtál.
VálaszTörlésSzívesen, Ani! :)
Törlés