A Szilveszter nem múlhat el sós rágcsa nélkül. Egy egészséges zabrudacskát ajánlok Nektek. Olyan finom, hogy képtelenség abbahagyni az evését.
Mindenkinek sikeres, boldog és egészségben gazdag új évet kívánok! 🎉
Sajtos-magvas zabrúd
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g zabpehelyliszt
100 g vaj
80 g reszelt sajt (nálam Carski sajt volt)
3 evőkanál víz
1 tojássárgája
1 evőkanál lenmag
1 evőkanál szezámmag
késhegynyi sütőpor
1 kiskanál só
Tetejére:
1 tojásfehérje
szezámmag
Elkészítés:
Elsőként a zabpehelylisztet, a sóval, a sütőporral, a lenmaggal, a szezámmaggal elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a sajtot, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, majd összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd rudakra vágjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal. 180 foka előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.