2020. december 12., szombat

Kesudiós sajttorta

Szerintem a sajttorta az egyik legfinomabb süti. Bármikor jöhet. Most az adventi időszakban is sütöttem egy csodafinomat. A kakaós kekszrétegen vastag krémréteg van, amire a pirult kesudió teszi fel a koronát. 🌲

Kesudiós sajttorta

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:

100 g kakaós kekszmorzsa (cukormentes)

50 g vaj

A krémhez:

500 g mascarpone

400 g tejföl (nálam 12%-os)

1 tasak vaníliás pudingpor (38 g)

édesítő ízlés szerint

1 tojás

A tetejére:

egy marék sótlan kesudió

 

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit, a kekszmorzsát és a vajat elmorzsoljuk, majd egy kivajazott 20 cm-es tortaformába belenyomkodjuk.  

A  mascarponét, a tejfölt, az édesítőt és a tojást gépi habverővel elkeverjük. A krémbe belekeverjük a vaníliás pudingport, majd ráöntjük a kekszes alapra. Előmelegített sütőbe toljuk a sajttortát. Amint a a krém kezd sűrűsödni (kb. 15 perc), kivesszük és rászórjuk a kesudiót. Ezután visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje enyhén megpirul. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni.



6 megjegyzés:

  1. Ilyen a tökéletes sajttora, vékony kekszréteg és vastag "töltelék". :) Finom lehetett kesudióval.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem ilyen a tökéletes sajttorta! :)

      Törlés
  2. Egy időben rákattantunk a sajttortákra, aztán hűtlenek lettünk hozzá. A fotóidat látva rájöttem, ideje lenne visszaszokni rá! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Gerdi! Mindenképpen, csak vigyázni kell, mert függőséget okoz. :)

      Törlés