Szerintem a sajttorta az egyik legfinomabb süti. Bármikor jöhet. Most az adventi időszakban is sütöttem egy csodafinomat. A kakaós kekszrétegen vastag krémréteg van, amire a pirult kesudió teszi fel a koronát. 🌲
Kesudiós sajttorta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
100 g kakaós kekszmorzsa (cukormentes)
50 g vaj
A krémhez:
500 g mascarpone
400 g tejföl (nálam 12%-os)
1 tasak vaníliás pudingpor (38 g)
édesítő ízlés szerint
1 tojás
A tetejére:
egy marék sótlan kesudió
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit, a kekszmorzsát és a vajat elmorzsoljuk, majd egy kivajazott 20 cm-es tortaformába belenyomkodjuk.
A mascarponét, a tejfölt, az édesítőt és a tojást gépi habverővel elkeverjük. A krémbe belekeverjük a vaníliás pudingport, majd ráöntjük a kekszes alapra. Előmelegített sütőbe toljuk a sajttortát. Amint a a krém kezd sűrűsödni (kb. 15 perc), kivesszük és rászórjuk a kesudiót. Ezután visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje enyhén megpirul. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni.
Finom ünnepi torta!
VálaszTörlésKöszi, Katalin!
TörlésIlyen a tökéletes sajttora, vékony kekszréteg és vastag "töltelék". :) Finom lehetett kesudióval.
VálaszTörlésKöszi! Szerintem ilyen a tökéletes sajttorta! :)
TörlésEgy időben rákattantunk a sajttortákra, aztán hűtlenek lettünk hozzá. A fotóidat látva rájöttem, ideje lenne visszaszokni rá! :-)
VálaszTörlésKöszi, Gerdi! Mindenképpen, csak vigyázni kell, mert függőséget okoz. :)
Törlés