A kekszsütés az egyik kedvenc elfoglaltságom, ilyenkor karácsony tájékán meg különösképpen. Szeretem, amikor a sülő keksz illata terjeng a konyhában. Most egy olyan karácsonyi kekszet hoztam, amiben mandula, reszelt narancshéj és teljes kiőrlésű tönkölyliszt van. Ez a cukormentes omlós keksz dobozban hosszabb ideig eláll, ha esélyt adunk neki. Nálunk a dobozba kerülése előtt eltűnt. :)
Narancsos-mandulás tönkölykeksz
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg darált mandula
10 dkg eritrit
12 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 tojás
Elkészítés:
A tönkölylisztet, a darált mandulát, az eritritet és a reszelt narancshéjat összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Ezután hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. A pihenési idő után a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. Vigyázzunk, mert melegen még törékenyek. Ha kihűltek, tegyük jól záródó dobozba.
Kedves Vanilin, boldog, békés karácsonyt kívánok sok szeretettel Neked és családodnak! Ezekkel a finom kekszekkel biztos meglesz 😊
VálaszTörlésKöszönöm! Én is boldog karácsonyt kívánok sok szeretettel! :)
TörlésKedves Vanilin, én is szeretnék kívánni boldog, szeretetben teljes Karácsonyt neked és családodnak! 🎄
VálaszTörlésFinom kekszet készítettél, nem csoda hogy hamar elfogyott.☺
Kedves Okki! Nagyon köszönöm! Én is boldog karácsonyt kívánok Neked és az egész családodnak sok szeretettel! :)
Törlés