2020. december 23., szerda

Narancsos-mandulás tönkölykeksz

A kekszsütés az egyik kedvenc elfoglaltságom, ilyenkor karácsony tájékán meg különösképpen. Szeretem, amikor a sülő keksz illata terjeng a konyhában. Most egy olyan karácsonyi kekszet hoztam, amiben mandula, reszelt narancshéj és teljes kiőrlésű tönkölyliszt van. Ez a cukormentes omlós keksz dobozban hosszabb ideig eláll, ha esélyt adunk neki. Nálunk a dobozba kerülése előtt eltűnt. :)



Narancsos-mandulás tönkölykeksz

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

5 dkg darált mandula

10 dkg eritrit

12 dkg vaj

1 narancs reszelt héja

1 tojás

Elkészítés:

A tönkölylisztet, a darált mandulát, az eritritet és a reszelt narancshéjat összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Ezután hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. A pihenési idő után a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. Vigyázzunk, mert melegen még törékenyek. Ha kihűltek, tegyük jól záródó dobozba.


4 megjegyzés:

  1. Kedves Vanilin, boldog, békés karácsonyt kívánok sok szeretettel Neked és családodnak! Ezekkel a finom kekszekkel biztos meglesz 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is boldog karácsonyt kívánok sok szeretettel! :)

      Törlés
  2. Kedves Vanilin, én is szeretnék kívánni boldog, szeretetben teljes Karácsonyt neked és családodnak! 🎄
    Finom kekszet készítettél, nem csoda hogy hamar elfogyott.☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Okki! Nagyon köszönöm! Én is boldog karácsonyt kívánok Neked és az egész családodnak sok szeretettel! :)

      Törlés