2020. december 30., szerda

Sajtos-magvas zabrúd - Boldog új évet!

A Szilveszter nem múlhat el sós rágcsa nélkül. Egy egészséges zabrudacskát ajánlok Nektek. Olyan finom, hogy képtelenség abbahagyni az evését.

Mindenkinek sikeres, boldog és egészségben gazdag új évet kívánok! 🎉

 



Sajtos-magvas zabrúd

Hozzávalók:

A tésztához:

200 g zabpehelyliszt

100 g vaj

80 g reszelt sajt (nálam Carski sajt volt)

3 evőkanál víz

1 tojássárgája

1 evőkanál lenmag

1 evőkanál szezámmag

késhegynyi sütőpor

1 kiskanál só

Tetejére: 

1 tojásfehérje

szezámmag

 

Elkészítés:

Elsőként a zabpehelylisztet, a sóval, a sütőporral, a lenmaggal, a szezámmaggal elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a sajtot, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, majd összegyúrjuk. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd rudakra vágjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal.  180 foka előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog, szerencsés, egészségben gazdag új évet kívánok neked és családodnak! Ilyen finom rágcsálni valókkal könnyű lesz a mulatás 😁.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Én is boldog új évet kívánok Neked és az egész családodnak! :)

      Törlés