A karácsonynak elmaradhatatlan eleme a mézeskalács, ami általában fehérlisztes, eléggé tömény és sok szénhidrátot tartalmaz. A vonalaimra figyelve idén diétás mézeskalácsot készítettem méz nélkül. Ezek a mézesek külcsínben egy fűszeres zabkekszere hasonlítanak, de finomak és a karácsonyi ízvilágot tökéletesen hozzák. Az egyik adventi hétvégén sütöttem ezeket, de már csak pár darab van belőlük az üvegben, remélem karácsonykor rágcsálhatok még belőlük. 😀 🎄
Diétás mézeskalácsok
Hozzávalók:
80 g zabliszt
80 g darált mandula (vagy mandulaliszt)
80 g kókuszreszelék
30 g eritrit
csipet szódabikarbóna
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
40 g olaj
2 tojás
Elkészítés:
A zablisztet, a darált mandulát, a kókuszreszeléket, az eritritet, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Az olajat és a tojást hozzáadjuk és jól összegyúrjuk az egészet. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát és különféle formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
Nagyon szépek lettek, és ezek bűntudat nélkül fogyaszthatók! 😁
VálaszTörlésKöszönöm! Igen, bűntudat nélkül ehetők! 😁
TörlésKár, hogy nem láttam előbb. Áldott ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésAnnyi tennivalóm volt, hogy nem tudtam hamarabb megosztani a receptet. Én is áldott ünnepet kívánok sok szeretettel! 🎄
Törlés