Szeretem a kekszeket, de a bolti változatokban nagyon sok cukor van. Érdemes házilag készíteni kekszet, mivel egészségesebb és finomabb is. Ezúttal egy tökmaglisztes, cukormentes kekszet mutatok Nektek.
Tökmaglisztes kekszek
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg tökmagliszt
10 dkg vaj
10 dkg eritrit
1 evőkanál vaníliakivonat
csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
3-4 evőkanál víz
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű lisztet, a tökmaglisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban összekeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzátesszük a vaníliakivonatot és a tojást, összegyúrjuk a vízzel, hogy egynemű masszát kapjunk.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd tetszőleges formájú kekszeket szaggatunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.