2022. március 4., péntek

Tökmaglisztes kekszek

Szeretem a kekszeket, de a bolti változatokban nagyon sok cukor van. Érdemes házilag készíteni kekszet, mivel egészségesebb és finomabb is. Ezúttal egy tökmaglisztes, cukormentes kekszet mutatok Nektek. 


Tökmaglisztes kekszek

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

10 dkg tökmagliszt

10 dkg vaj

10 dkg eritrit

1 evőkanál vaníliakivonat

csipet só

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

3-4 evőkanál víz


Elkészítés:

A  teljes kiőrlésű lisztet, a tökmaglisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban összekeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzátesszük a vaníliakivonatot és a tojást, összegyúrjuk a vízzel, hogy egynemű masszát kapjunk. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd tetszőleges formájú kekszeket szaggatunk.

A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.



2 megjegyzés: