Az olaszoknál nagyon menő alapanyag a ricotta. Nincs karakteres íze, édes sütikhez kiválóan illik. Ezt én is nemrég fedeztem fel, mostanában kísérletezgetek vele. A kávérajongóknak nagyon ajánlom ezt a kávés ricottakrémes sütit. A recept egyszerű, saját kreálmány. :)
Kávés-mandulás kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg darált mandula
7,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
6 dkg eritrit
1 dl tej
1 tojás
A kávés ricottakrémhez:
25 dkg ricotta
6 dkg eritrit (por)
3-4 evőkanál kávé
A tetejére:
mandulahasábok
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a darált mandulával, a liszttel, a csipet sóval és a sütőporral. Az eritritet a tojással kihabosítjuk, majd a tejet is hozzáadjuk. Ezután a mandulás lisztkeveréket is belekeverjük. A tésztát egy kisebb kivajazott kerámiaformába vagy tepsibe simítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a ricottát elkeverjük az eritrittel és a kávéval. A kihűlt mandulás tésztára rákenjük egyenletesen a krémet és megszórjuk mandulahasábokkal.
Nagyon guszta lett, és biztos fincsi is, bár én nem szeretem a kávét, de aki igen, annak szuper édesség.
VálaszTörlésRicottából egy-kétszer én is sütöttem már, és az ára is kedvezőbb, mint a mascarpone... 😊
Köszönöm! Igen a ricotta olcsóbb, mint a mascarpone és kalória szempontjából is jobb.
VálaszTörlésNagyon guszta, imádom a kávés sütiket és a ricottát is.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés