Régebben egy áruházban megakadt a szemem a mogyoróliszten alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt. Az őszi szünetben úgy láttam, hogy ideje lesz készíteni belőle valamit. Ez a zabtallér született belőle. Igazi őszi finomság, ami teával vagy önmagában is remek. 🍂
Mogyorólisztes zabtallér
Hozzávalók:
125 g vaj
80 g eritrit
120 g zabpehely
100 g mogyoróliszt
60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
1 tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet, a mogyorólisztet, a tönkölylisztet, a sütőport, a sót és az eritritet egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a száraz alapanyagokkal. Ezután hozzáadjuk a tojást is és összeállítjuk a tésztát. Vizes kézzel kis gombócokat gyúrunk belőle, majd kilapítjuk és a tallérokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.