Régebben egy áruházban megakadt a szemem a mogyoróliszten alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt. Az őszi szünetben úgy láttam, hogy ideje lesz készíteni belőle valamit. Ez a zabtallér született belőle. Igazi őszi finomság, ami teával vagy önmagában is remek. 🍂
Mogyorólisztes zabtallér
Hozzávalók:
125 g vaj
80 g eritrit
120 g zabpehely
100 g mogyoróliszt
60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
1 tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet, a mogyorólisztet, a tönkölylisztet, a sütőport, a sót és az eritritet egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a száraz alapanyagokkal. Ezután hozzáadjuk a tojást is és összeállítjuk a tésztát. Vizes kézzel kis gombócokat gyúrunk belőle, majd kilapítjuk és a tallérokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Darált mogyoróval már én is készítettem zabkekszet, gondolom ez sem lehet különb, csakis nagyon finom. :)
VálaszTörlésIgen, olyan, mint a darált mogyoró. :)
TörlésA mogyorólisztet nem ismerem, de gondolom mogyoróból van, és akkor biztos nagyon finom sütiket lehet vele sütni. Szépek lettek a kekszeid, egy csésze teával kitűnő nassolni való ilyen borongós őszi napokon 😀.
VálaszTörlésSzép hangulatosak a képeid!
Köszi, Katalin! A mogyoróliszt olyan, mint a darált mogyoró, csak finomabbra van őrölve. Kekszebe nagyon jó!
TörlésBiztosan nagyon finom rágcsálni való lett belőle! :-) Feltételezem, ha megdarálom a mogyorót, hasonló eredmény érhető el...
VálaszTörlésKöszi, Gerdi! Igen, hasonlóan finom lesz darált mogyoróval is.
Törlés