2020. november 24., kedd

Mogyorólisztes zabtallér

Régebben egy áruházban megakadt a szemem a mogyoróliszten alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt. Az őszi szünetben úgy láttam, hogy ideje lesz készíteni belőle valamit. Ez a zabtallér  született belőle. Igazi őszi finomság, ami teával vagy önmagában is remek.  🍂

Mogyorólisztes zabtallér

Hozzávalók:

125 g vaj

80 g eritrit

120 g zabpehely

100 g mogyoróliszt

60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 mokkáskanál sütőpor

1 csipet só

1 tojás

Elkészítés:

A zabpelyhet, a mogyorólisztet, a tönkölylisztet, a sütőport, a sót és az eritritet egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a száraz alapanyagokkal. Ezután hozzáadjuk a tojást is és összeállítjuk a tésztát. Vizes kézzel kis gombócokat gyúrunk belőle, majd kilapítjuk és a tallérokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.



6 megjegyzés:

  1. Darált mogyoróval már én is készítettem zabkekszet, gondolom ez sem lehet különb, csakis nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
  2. A mogyorólisztet nem ismerem, de gondolom mogyoróból van, és akkor biztos nagyon finom sütiket lehet vele sütni. Szépek lettek a kekszeid, egy csésze teával kitűnő nassolni való ilyen borongós őszi napokon 😀.
    Szép hangulatosak a képeid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Katalin! A mogyoróliszt olyan, mint a darált mogyoró, csak finomabbra van őrölve. Kekszebe nagyon jó!

      Törlés
  3. Biztosan nagyon finom rágcsálni való lett belőle! :-) Feltételezem, ha megdarálom a mogyorót, hasonló eredmény érhető el...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Gerdi! Igen, hasonlóan finom lesz darált mogyoróval is.

      Törlés