2020. november 22., vasárnap

Kekszes banánkrémes kocka (sütés nélkül)

Nagyon szeretem a krémes, habos sütiket. Ami otthon volt, abból alkottam ezt a finomságot még az őszi szünetben. Érdemes megcsinálni, mert isteni!! 😍


Kekszes banánkrémes kocka (sütés nélkül)

Hozzávalók:

16 db korpovit keksz (helyettesíthető vajas vagy háztartási keksszel)

A banános krémhez:

1 tasak banános pudingpor

3,5 dl tej

5 evőkanál eritrit

250 g mascarpone

A tejszínes részhez:

2 dl habtejszín

4-5 evőkanál eritrit

1 tasak habfixáló

A tetejére: 

csokireszelék

Elkészítés:

A banános pudingport az eritrittel és a tejjel szokásos módon megfőzzük. A kész, meleg pudingba belekeverjük a mascarponét. 

A hideg tejszínhez hozzákeverjük az eritritet, majd gépi habverővel elkezdjük verni. Egy perc múlva hozzászórjuk a habfixálót, majd tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.

A kerámiaforma alját kirakjuk a Korpovit keksz felével. A kekszrétegre rákenjük a banános krémet. Erre egy sor kekszet teszünk. A kekszrétegre rásimítjuk a kemény tejszínhabot, majd csokireszelékkel megszórjuk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap kockára vágva tálaljuk.



4 megjegyzés: