2020. október 30., péntek

Diós köleslisztes keksz

Korábban vettem köleslisztet, aminek szavatossági ideje már közelgett. Gondoltam egyet és egy finom kekszet sütöttem belőle. Egy kis diót is tettem bele, így igazi őszi ropogtatnivaló lett. Kiemelten ajánlom ezt a kekszet azoknak, akik gluténérzékenyeknek, mivel a kölesliszten kívül nincs benne másféle liszt. Nemcsak gluténmentes, hanem cukormentes is.

                 

Diós köleslisztes keksz

Hozzávalók:

100 g kölesliszt

50 g dió

40 g eritrit 

1 kevés fahéj

40 g vaj

1 tojás

Elkészítés:

Egy tálban a köleslisztet, a diót, az eritritet és a fahéjat összekeverjük.  Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a száraz hozzávalókkal. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk az egészet. A tésztából nedves kézzel golyókat készítünk, majd ellapítjuk őket. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 


2 megjegyzés:

  1. Köleslisztet még nem használtam, de biztos finom lett, és egészséges 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Gluténmentes a kölesliszt, így máshogy viselkedik, mint a hagyományos liszt. Egészséges, finom, érdemes kipróbálni!

      Törlés