Nagyon szeretem a krémes, habos sütiket. Ami otthon volt, abból alkottam ezt a finomságot még az őszi szünetben. Érdemes megcsinálni, mert isteni!! 😍
Kekszes banánkrémes kocka (sütés nélkül)
Hozzávalók:
16 db korpovit keksz (helyettesíthető vajas vagy háztartási keksszel)
A banános krémhez:
1 tasak banános pudingpor
3,5 dl tej
5 evőkanál eritrit
250 g mascarpone
A tejszínes részhez:
2 dl habtejszín
4-5 evőkanál eritrit
1 tasak habfixáló
A tetejére:
csokireszelék
Elkészítés:
A banános pudingport az eritrittel és a tejjel szokásos módon megfőzzük. A kész, meleg pudingba belekeverjük a mascarponét.
A hideg tejszínhez hozzákeverjük az eritritet, majd gépi habverővel elkezdjük verni. Egy perc múlva hozzászórjuk a habfixálót, majd tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.
A kerámiaforma alját kirakjuk a Korpovit keksz felével. A kekszrétegre rákenjük a banános krémet. Erre egy sor kekszet teszünk. A kekszrétegre rásimítjuk a kemény tejszínhabot, majd csokireszelékkel megszórjuk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap kockára vágva tálaljuk.